Eniaroyah.Com Književni forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Mass Effect 2  (Read 99 times)

Walker

• Administrator
  • *
  • Reputacija: 18

• Aktivnost
    70%
  • Jack of all Trades
Mass Effect 2
« on: January 25, 2010, 05:03:30 AM »
Prešao :D

Priča je fenomenalna. Preokreti... uh! Kao kod Robin Hobb, kad u The Tawny Man prikaže istovremeno sećanje na događaje iz The Farseer trilogije i suočavanje sa njihovim posledicama... Susreti sa skroz levim likovima čije živote ste očešali u prolasku i saznanje koliko je taj jedan trenutak mnogo promenio na svemirskoj skali... Šepard se definitivno vratio iz mrtvih da bi shvatio kako svet nikad ne bi bio isti bez njega :)

Ne virite ako nameravate da igrate, "golemi spojler" sledi:
- Kolekcionari su zapravo Proteani, tj. njihov deo koji je pomenuo Vigil u kecu, a koji je odveden u roblje i indoktriniran pre 50.000 godina... Tj, njihova regresirana ropska varijanta. Dakle, rade za Reapere (kao Keeperi, na primer) koje i dalje niko zvanično ne priznaje izvan mitova!
Ne gledajte, još veći spojler sledi:
- 10. član tima su Geth... ali pravi Geth. Svi oni sa kojima smo se borili u kecu su samo jedna sekta namerena da usvoji reapere za bogove. Pravi geth nema veze sa njima, traži svoj put...
...I najveći koji ako pogledate ima da se onesvestite...
- Kolekcionari otimaju ljude jer prave novog reapera koji je baby-terminator :D Valjda su nakon Šepardovog usmrćivanja jednog (u kecu, sada i 3 nakon prelaska dvojke!) reapera shvatili da su ljudi najnaprednija rasa u svemiru trenutno, a kako je svaki od njih ceo narod i za stvaranje novih koriste cele narode... povežite dva i dva, kako nastaju reaperi. Neko na Bioware forumu pominjao je krađu duša 2 nedelje pre izlaska dvojke...

LM, uspeo sam da preživim nemoguću misiju, na žalost Garrus i Mirranda su nastradali. Nemam pojma zašto, takav cinematic. Pitam se da li bi duže lutanje i unapređivanje štitova/oružja pomoglo, ali... hm.

BTW, imao sam na kraju izbor između Talli i Jack što se tiče romanse, a vredi pomenuti i da igra ne dozvoljava više od 85 različitih savegame pozicija po liku :D

Oduševljenje: Kad sam video koliko se Tali raduje što me vidi... svaki put :D
Razočarenje: Najbliži prijatelji su jako brzo nastavili dalje, pogotovo Liara... al' nešto kao radi i ne sme da kaže, povezano je sa stripom i izdajom kad je tražila Šeparda 100%... biće u trojci posledica gadnih oko ovoga...
« Last Edit: January 25, 2010, 05:09:39 AM by Walker »
All time paradoxes are nicely resolved with time.

D.

• Magazin
  • *
  • Reputacija: 5

• Aktivnost
    100%
Re: Mass Effect 2
« Reply #1 on: January 25, 2010, 05:15:00 AM »
 :D

Pretpostavljam da je ovo odgovor na moje pitanje.

Aj da kažem nešto na temu, da ne bude totalni off: bogami, jako zanimljivo zvuči... Alternativni svetovi game playing-a...

Walker

• Administrator
  • *

• Aktivnost
    70%
  • Jack of all Trades
« Reply #2 on: January 25, 2010, 05:31:39 AM »
Pa, ako nisi igrala... nabavi keca, pređi ga (ispod 25 sati ti treba čak i ako juriš do 80% sporednih misija i istražuješ nepoznate svetove) a onda uvezi savegame u dvojku i nastavi gde si stala, sa svojim likom, "živi sa svojim odlukama"...

Prednost igre je ta što mi u životu često nemamo pojma kako su naše odluke uticale na većinu ljudi, a vodeći Sheparda imamo priliku da to veoma jasno vidimo. Stvari koje su nama sasvim sporedne (izbor jednog taxi vozila umesto drugog) nekom sa strane mogu da promene život. Ovo je uvek izraženo u rpg igrama, ali ME trilogija ima tu neku "preteranu, greater than life" atmosferu", pa je doživljaj zaokruženiji nego inače, a veoma važan deo u svemu tome je sjajna priča iza igre. Jednostavno je treba "doživeti" (jer čuti, videti, pročitati samostalno ne opisuju dovoljno prijem priče kroz igru).

Corwin

• Panzer leader
  • Super Moderator
  • *
  • Reputacija: 2

• Aktivnost
    16.67%
« Reply #3 on: January 25, 2010, 09:00:55 AM »
Reci ti meni, da li i dvojka ima iste probleme kao jedinica? Na stranu priča, da li i dalje svi poligoni liče jedan na drugi, i svi kvestovi jedni na druge?
There are no desperate situations, there are only desperate people.
Heinz Guderian

Walker

• Administrator
  • *

• Aktivnost
    70%
  • Jack of all Trades
« Reply #4 on: January 25, 2010, 10:11:21 AM »
Jok. Ukinuli su vožnju po planetama, tako da sad, ako je moguće posetiti neku lokaciju, direktno te odnese šatl i isporuči na početak nivoa. Samim tim, svaki je unikatan, do najnevažnijih. Freedom's Progress malo podseća na Eden Prime iz prvog dela, ali sve ljudske kolonije su iste... Sa druge strane, kako je borba sad zasnovana na "zakloni se, pucaj, pređi u sledeći zaklon" mehanici mnogo više nego u prvom delu, svi nivoi imaju gomilu zaklona, ali su i oni urađeni dosta raznoliko, u zavisnosti od tematike samog nivoa.

Walker

• Administrator
  • *

• Aktivnost
    70%
  • Jack of all Trades
« Reply #5 on: January 25, 2010, 12:41:59 PM »
Evo malo screenshotova, da steknete opšti utisak... Prva 4 su iz originalnog Mass Effecta, zbog poređenja grafike :)

A ovi su iz dvojke :)

Walker

• Administrator
  • *

• Aktivnost
    70%
  • Jack of all Trades
« Reply #6 on: January 25, 2010, 12:42:40 PM »

Pages: [1]   Go Up
« previous next »