Vratio sam se u
Asylum i potražio Terezu na spratu kako bih joj dostavio glupi medaljon. Dok se lift uspinjao ka kancelariji zamišljao sam kako je davim prokletom ogrlicom zbog koje sam morao da pretrpim sve ono u napuštenom hotelu. Sve bi bilo mnogo lakše kada bih to uradio.
Otvorio sam vrata i zatekao Džanet kako se vrpolji očigledno iščekujući moj dolazak.
Nisi čak ni pokucao na vrata? Mogla sam da se presvlačim i ko zna šta bih onda morala da ti uradim, progovorila je koketa ugledavši me.
Odgovorio sam joj da prekine sa glupostima jer me njene bubice ne interesuju. Zatražio sam da vidim Terezu na šta je ona počela da prosipa priču kako je njena starija sestra stalno ponižava i kako ona nije obična glupačica. Onda mi je rekla da joj dam ono što sam doneo Terezi jer može i ona da se postara za to. Odbio sam.
Dobro onda, rekla mi je.
Međutim, pošto si već bio toliko hrabar da rovariš po onom hotelu mogao bi da uradiš nešto i za mene.
Ne, odgovorio sam joj.
Dosta mi je igranja uloge potrčka za vas kučke. Idem ja odavde.
Idi sada i Bertram ti nikada neće pomoći. Lično ću se pobrinuti za to, počela je plavušica da me ubeđuje.
Dobro, ali ne volim kada me neko ucenjuje. Zapamtiću ti ovo.Sva ushićena mojim pristankom, Džanet je počela da mi servira detalje onoga što želi da uradim za nju. Uputila me je u galeriju
Noir koja se nalazila nedaleko od njenog i Terezinog kluba. Navodno, tamo se održavala izložba slika koju je organizovala određena grupa vampira koja želi da stekne prevlast u Santa Monici. Trebalo je da slike uništim kako bih im pokvario planove. Dodatni zadatak je bio da ukradem novac od humanitarnih priloga.
Eto zabave, pomislio sam i napustio klub.
Galerija se nalazila odmah do
Asyluma. Bila je to omanja zgrada ispred koje je stražario debeljko u uniformi organa reda i (malo manje) zakona. Stajao je pored glavnog ulaza, a iza njega se nalazila uličica koja je vodila ka sporednom, tako da nisam mogao da izbegnem susret oči u oči. Čim me je primetio, ustanovio je da nešto nije u redu sa mojom pojavom. Izgleda da ipak nije bio
toliko glup.
Koji god da si đavo, preporučujem da se evakuišeš iz okruženja momentalno pre nego što pozovem podršku u vidu dodatnog bezbednosnog osoblja, rekao mi je blago mucajući dok se trudio da održi sliku hrabrog i postojanog policajca. Onda se okrenuo i ušao u uličicu između garaže i galerije koja je vodila ka sporednom ulazu.
Greška, debeli, pomislio sam i nasmejao se u sebi. Osetio sam svoje očnjake koji su se izduživali iz suvih, nabubrelih desni koje dugo nisu osetile ukus sveže krvi. Bilo je vreme za večeru, a čuvar se nudio na tacni kao specijalitet pun kalorija. Dok se veselo osvrtao oko sebe, prišao sam mu sa leđa i iscedio ga do poslednje kapi krvi.
Nek’ ide život, pomislio sam i veselo podrignuo.
Lako sam obio sporedna vrata i ušao u galeriju. Unutra su bile izložene četiri slike koje su prikazivale (našeg) Tvorca:
Kain ubija Avelja,
Bog proklinje Kaina,
Kain upoznaje Lilit i
Kain ubija Lilit. Zanimljiv čova, išao okolo i ubijao rodbinu.
Izvukao sam nož i počeo da sečem slike. Ispostavilo se da sam dobio višestruku zabavu. Pre svega, slike su morale biti uništene određenim redom, što sam shvatio tek kada sam ih isekao po par puta nakon čega bi se vratile u normalno stanje. Nije bilo baš zabavno kada bih pogrešio redosled zbog čudnog bola u grudima koji bih osetio dok bi se slike magično isceljivale, ali sam makar dobio priliku da ih uništim nekoliko puta.
Kada sam konačno obavio stvar kako treba, dobio sam još malo užitka. Slike su počele da krvare iz rupa koje sam u njima napravio. Gusta, crvena tečnost je počela da se skuplja na sredini prostorije i obrazuje čovekoliki oblik. Kada se ritual završio, stvorenje me je napalo. Opijen ukusom čuvareve krvi koji sam još uvek osećao u ustima i metalnim mirisom koji je moj napadač širio prostorijom razjareno sam krenuo u napad. Aktivirao sam Moć i isekao stvorenje na komade (bolje reći kapljice). Kada je biće palo pod mojim udarcima, krv od koje je bilo sačinjeno je pljusnula na pod. Stuštio sam se ka njoj pokušavajući da je prinesem ustima kao privučen najjačom drogom na svetu i počeo da lapćem dok cela tečnost nije misteriozno nestala sa poda, a i iz mojih usta. Ustao sam i osetio se kao najgora budala. Raspoloženje mi se vratilo kada sam pronašao kutiju sa dobrotvornim prilozima i inkasirao $250 iz nje.
Napustio sam galeriju i otišao u
Asylum kako bih ovu papazjaniju konačno priveo kraju. Kako je ispalo, prebrzo sam se ponadao.
U kancelariji me je dočekala Tereza mrko me gledajući kroz naočari koje su joj davale diktatorski izgled. Tada su krenule packe.
Ti! Šta si razmišljao?! Galerija! To je bila moja izložba! Zar si mislio da neću saznati?!
Posramljeno sam spustio pogled shvativši da me je Džanet debelo nasankala. Ne samo da je bespotrebno odložila moj susret sa Bertramom Tangom, već me je iskoristila da napakosti sestri. Tuše.
U glavi mi se obrazovala slika male ludače i mojih ruku oko njenog tankog, belog vrata koji polako krcka pod stiskom.
Obavi ovo prvom prilikom, zabeležio sam u glavi mentalnu poruku za budućnost.
Moja pravdanja Terezi nisu urodila plodom. Istrgla mi je medaljon iz ruke i naredila da obavim za nju još jedan zadatak inače ništa od mog susreta sa Nosferatuom. Nije mi bilo pravo, šta više bio sam besan, ali sam mogao da se ljutim samo na sebe. Dobro, i Džanet je bila prilično dobra meta za usmeravanje mržnje, ali to ću već srediti kada je budem sreo.
Priča je bila sledeća. Sestre su se posvađale i u žaru prepirke Tereza je izgovorila nekoliko gadnih pretnji zbog čega je ova druga lujka pobegla. Trebalo je da se nađem sa njom u obližnjem kafeu, u zadnjem delu - pored telefona, i ubedim je da se vrati jer njena sestra, navodno, nije tako mislila.
Pravi sam potrčko, pomislio sam.
Istrčao sam iz prostorije i otišao u kafe. Džanet još nije bila stigla tako da sam se uputio ka telefonu kako bih je sačekao. Primetio sam da je lokal neobično pun dok sam prolazio pored četiri smutljiva lika koji nisu obraćali posebnu pažnju na mene. Babin leš su do sada već uklonili, a za šankom je okrenut leđima stajao šanker.
No, nisam ni stigao do telefona, a već sam čuo pucnjavu i osetio kako mi se meci sa leđa zarivaju u moje mrtvo meso. Okrenuo sam se i ugledao onu istu četvoricu kako mlataraju pištoljima, a jedan je čak nosio pumparicu. Aktivirao sam Moć i rešio se bagre dok je šanker mirno prao sudove ne dajući ni pet para za masakr koji sam upravo napravio. Pošto je već bio tako miran, prišao sam mu i poslužio se njegovom krvlju, gre’ota da se baci. Zatim sam krenuo ka izlazu kada je telefon u zadnjem delu počeo da zvoni.
Podigao sam slušalicu i začuo Džanet kako me plačljivim glasom zove u pomoć jer Tereza preti da će je ubiti. Zlokobni kez mi se razvukao preko celog deformisanog lica.
Ovo... moram... da... vidim! – odjeknulo mi je u glavi.
Zašto bih ti pomogao, ludačo? Ionako sam dovoljno pretrpeo zbog tebe, odbrusio sam joj u slušalicu.
Tereza će nas oboje ubiti! Bez mene nikada nećeš živ napustiti Santa Moniku.Zaustio sam da je pitam zašto bi Tereza želela da me ubije kada se veza prekinula. Nemajući drugog izbora, otišao sam natrag u klub kako bih prisustvao smaknuću psihotične Džanet i, ako Kain da, imao makar malog udela u njemu. Obećao sam sebi osvetu koju sam nameravao da ispunim.