Gostima i novim članovima preporučujemo da za početak posete temu predstavite se, gde se nalazi poruka dobrodošlice i par korisnih saveta i informacija...
Molimo vas da na umu imate pravila foruma koja ste registracijom na isti prihvatili.
Sve vezano za konkurs na posebnom podforumu .

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Broj 1 - Komentari  (Read 1285 times)
Walker
Administrator

« on: March 24, 2008, 01:17:19 PM »

Molimo vas da prokomentarišete prvi ikad broj eniaroyah eMagazina (da, malim slovom) ako ste ga već prelistali/pročitali. Dakle, kritike, primedbe, komentari, možda i koja pohvala ako ih bude - izvolite...

Kako broj 2 izlazi tek u junu, temu za predloge i sugestije za sledeći broj ćemo otvoriti kasnije.

Oh my friends were older but no wiser,
For in our hearts the dreams are still the same...
urke
ГНУ Шумадинац
Strag
*

« Reply #1 on: March 24, 2008, 08:32:06 PM »

Evo da budem prvi komentator, pošto niko drugi neće Smiley

Walker mi je pre desetak minuta javio da je objavljen prvi broj (smem li da kažem da mi je najavio pre nekog vremena da će ga biti? Wink) pa sam ga brže-bolje dovukao, raspakovao i prelistao.

Prvi utisci, bez čitanja ostatka materijala osim uvodne reči: želim ekipi koja je realizovala magazin sve najbolje u budućem radu i da se ne zaustave pre pedesetog broja.

Pošto, kako rekoh, nisam pročitao tekstove, izneću tehničke pohvale i zamerke. Dizajn časopisa je odličan i moderan, ali sa par propusta (prvi je put, tako da je sve oprošteno, ali da bude TODO za sledeći broj).

1) Pozadina uvodne reči treba da ima manju providnost kako bi tekst bio čitljiviji.
2) Sadržaj u impresumu treba da ima manju levu marginu jer je ovako previše uklonjen u desno.
3) Donja margina pune strane treba da ide malo gore, što je posebno uočljivo kod članka o kralju popa.
4) Zbog većeg fonta i neaktivnog rastavljanja reči na slogove, primetna je prilična zastupljenost belina u redovima. Nisam skorije probao Scribus pa ne znam da li on ima podršku za srpski hyphenhator, ako ima, obavezno uključiti (OOo Writer ima).

Nemam više primedbi. Sve pohvale za realizaciju. Nisam neki kritičar pisane reči, ali ako budem imao neki „dojam“ o pročitanom, svakako ću vam izneti utiske. Do tada, odahnite, uradili ste dobar posao!
Irvaas
Derikoža
Hobbit
**

« Reply #2 on: March 24, 2008, 09:10:43 PM »

Pošto se Urke osvrnuo na dizajn, ja ću na tekstove Wink

Sve mi je po volji osim što bih ja lično posvetila jednu stranu životu i delu Mire Alečković, ili bi makar ubacila neko njeno delo posle teksta o Arturu Klarku... I ona je klasik, na više načina.

Najmanje mi se sviđa tekst o Majkl Džeksonu, i uopšte ideja da se piše o njemu u prvom, jubilarnom broju, i pored toga što slavi 25-ogodišnjicu karijere. On nije jedini muzičar sa jubilejem u ovoj godini, a svakako nije najznačajniji u poređenju sa većinom drugih (IMO).

It is even harder for the average ape to believe that he has descended from man - H. L. Mencken
Raven
Aes Sedai

Haill to the king baby!

« Reply #3 on: March 31, 2008, 03:44:49 PM »

Želim da čestitam ekipi iza magazina, pročitao sam ga jutros uz doručak pre posla, sjajno urađeno, zanimljivo, opuštajuće........
Da, ima par nedostataka tehničke prirode, ali predviđam svetlu budućnost........  Zagrljaj

First Serbian Netizen
cimox
Nevernik

Najveći bludnik grada Novog Sada!

« Reply #4 on: April 04, 2008, 10:06:27 PM »

Ljudi ovo je super, svidja mi se naslovna strana, raznolikost tekstova, boje i dizajn stranica. Za nekoga sve, za svakog po nesto.

iilija64
Nevernik

XP u mome srcu

« Reply #5 on: April 04, 2008, 11:23:04 PM »

Iako obično čitam drukčije časopise nije bio loš. Pomalo za svakoga.
KingOfDreams
Figment of Imagination
Nevernik

« Reply #6 on: April 29, 2008, 08:35:20 PM »

Za sada sam samo letimice pregledao magazin, i mislim da je ovo više nego dobar početak.  Smiley

"All that we see or seem is but a dream within a dream." - Edgar Allan Poe
"There is no sin except stupidity." - Oscar Wilde
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: