Evo da budem prvi komentator, pošto niko drugi neće

Walker mi je pre desetak minuta javio da je objavljen prvi broj (smem li da kažem da mi je najavio pre nekog vremena da će ga biti?

) pa sam ga brže-bolje dovukao, raspakovao i prelistao.
Prvi utisci, bez čitanja ostatka materijala osim uvodne reči: želim ekipi koja je realizovala magazin sve najbolje u budućem radu i da se ne zaustave pre pedesetog broja.
Pošto, kako rekoh, nisam pročitao tekstove, izneću tehničke pohvale i zamerke. Dizajn časopisa je odličan i moderan, ali sa par propusta (prvi je put, tako da je sve oprošteno, ali da bude TODO za sledeći broj).
1) Pozadina uvodne reči treba da ima manju providnost kako bi tekst bio čitljiviji.
2) Sadržaj u impresumu treba da ima manju levu marginu jer je ovako previše uklonjen u desno.
3) Donja margina pune strane treba da ide malo gore, što je posebno uočljivo kod članka o kralju popa.
4) Zbog većeg fonta i neaktivnog rastavljanja reči na slogove, primetna je prilična zastupljenost belina u redovima. Nisam skorije probao Scribus pa ne znam da li on ima podršku za srpski hyphenhator, ako ima, obavezno uključiti (OOo Writer ima).
Nemam više primedbi. Sve pohvale za realizaciju. Nisam neki kritičar pisane reči, ali ako budem imao neki „dojam“ o pročitanom, svakako ću vam izneti utiske. Do tada, odahnite, uradili ste dobar posao!