moram odmah da naglasim da inache ne volim da gledam serije... ovo je jedna od retkih koja je uspela da me odushevi, kojom sam se zarazila ko kreten, i potroshila nedelju dana gledajuci dve sezone ko manijak.
enivej...
u kratrkim crtama, poshto ne zelim da pokvarim onima koji se odluche da pogledaju -
glavni lik, dexter, je kao mali preziveo traumatichno isksutvo, koje je ostavilo posledice na njegovu psihu. usvojio ga je jedan vrhunski policajac. chovek je primetio da je mali dexter malo poremecen, da je veoma pametan ali isto tako malo nastran. josh u detinjstvu su se pojavile sadistichke potrebe, i pocheo je da ubija zivotinje. tata je pokushao to da iskontrolishe, vodio ga je u lov da bi se praznio, ali malom dexteru nema pomoci. videvshi da ne moze nikako da ga "izlechi", poduchio ga je svemu shto je znao - nauchio ga je kako da ubija a da nikada ne bude uhvacen. dozvoljavao mu je ovo da radi pod jednim uslovom - da ubija samo one koji su zasluzili smrt, koji su ubijali druge a nisu bili kaznjavani. tako dexter zivi po pravilima koje je odredio njegov otac, radi za policiju, i nikada ne biva uhvacen. sama serija pochinje tako shto neko, drugi masovni ubica, saznaje za dexterov tajni "hobi", i pochinje da ubija ljude ostavljajuci tajne znakove na leshevima dexteru - poziva ga igru.
to je preprichana prva epizoda. ima mnogo zapleta, zarazna je, napeta... meni se mnoooogo mnogo svidela. treca sezona ce valjda izaci u oktobru. ne znam da li se pushta na tv-u, mislim da je bilo na fox-u, ali hvala bogu pa svi imamo net, lako je skinuti...