Opet ja o makaronama, ali to mi je ovih dana najbrže za spremiti. : )
Walkeru ostavljam hranu koja se mesi i peče satima.
Potrebno:Makarone (ne jedem belo testo skoro uopšte, ali postoji jedna marka belih makarona (naknadno ću da napišem koja, ne pamtim slova na pakovanima, samo dizajn, dezen...), sa povrćem u sebi (zato imaju uglavnom zelenu (spanać), narandžastu (šargarepa) i žućkastu (?) boju) koje volim da jedem i lako se vare (što mi je primarno u izboru hrane koju jedem).
Pavlaka (jedem onu sa menje masti)
2 jaja
Maslinovo ulje
Beli luk
Sveža mirođija
Susam
Morska so
Priprema:Skuvajte makarone
Skuvane makarone pomešajte sa dva jaja i bacite na tiganj.
Nakon što ste smesu propržili taman toliko da se jaja ispeku, sitno iseckajte beli luk u makarone, i pospite susamom. Stavite i malo morske soli.
U tanjir sa makaronama pripremljenim na ovaj način, stavite kuglu pavlake i pospite svežom mirođijom.
Napomena 1:
Nikada ne preterujte sa kuvanjem namirnica jer se gube njihova hranjiva svojstva. Bilo koja vrsta makarona ne kuva se do raspadanja, već do omekšavanja (pogotovo integralne, ražane, ovsene, od hmelja itd.). Isto pravilo važi i kada se namirnice peku ili prže.
Napomena 2:
Testo i jaja ne idu baš zajedno u ishrani, ali ponekad napravim sebi ustupak, i propržim jaja sa ovom (mekom) vrstom šarenih makarona, jer postoje dani kada procenim da organi za varenje mogu da izdrže nemoguće kombinacije. Ko ima problema sa varenjem hranu treba da žvaće polako i temeljno, da guta sporije, i da jede umereno.
Susam je je odličan pomagač u varenju.