Author Topic: Autostoperski Vodič Kroz Galaksiju  (Read 6901 times)

Offline eXecutioner

• Tolsimirova desna ruka
  • Donator
  • *
  • Slažete li se? 1
  • WatchWolf
Autostoperski Vodič Kroz Galaksiju
« on: February 25, 2006, 12:40:41 AM »
Otvorio sam ovu temu iz razloga sto ljudi, koje sam do sada pitao za ovo delo, ili nemaju pojma o tome ili su odusevljeni. Posto sam je ja procitao i smatram da je to jedna od najboljih knjiga, voleo bih da razmenim misljenje sa drugima. Pisite cak i ako ste culi nesto od nekoga, jako me interesuje globalno misljenje o toj knjizi.

jednog cetvrtka, skoro dve hiljade godina posto su izvesnog tipa prikovali za drvo zbog toga sto je rekao da bi bilo sjajno kada bi ljudi, za promenu, poceli da se ponasaju ljubazno prema drugim ljudima, jedna devojka koja je za svoj gros sedela u nekom kaficu u Rikmansvortu, iznenada je shvatila u cemu su sve vreme gresili i najzad dokucila nacin na koji bi se svet mogao pretvoriti u dobro i srecno mesto. Ovoga puta sve je bilo u redu, stvar je bila sigurna i niko nije morao nikog da prikucava za drvo.

[attachment deleted by admin]
« Last Edit: February 25, 2006, 01:11:31 AM by eXecutioner »
You're a towle... <_<
http://r.yuwie.com/exemjau

Magrit

• Guest
Re: Autostoperski Vodič Kroz Galaksiju
« Reply #1 on: February 25, 2006, 07:30:30 PM »
Cesto se u razgovoru pozivam na dogadjaje iz ove knjige.... mnoga resenja u njoj zgodno mi je primijeniti i u zivotu :)
To je prva knjiga ovog tipa koju sam procitala, zato je i moja omiljena. Procitala sam i druge Adamsove knjige, i njegov nacin misljenja mi je blizak.
Mnogo mi je zao sto je utisak o ovoj knjizi pokvaren snimanjem filma koji nije prenio cak ni glavne poruke knjige, a kamoli atmosferu.

Offline Polar

• Amazon King
  • Iskusan član
  • Slažete li se? 6
  • Amazon King
« Reply #2 on: February 26, 2006, 01:51:34 PM »
Extra je knjiga, a film i nije tako lose zamisljen koliko je lose ostvaren
( izuzev robota koji je kao preslikan, sto se mene tice)

Offline eXecutioner

• Tolsimirova desna ruka
  • Donator
  • *
  • Slažete li se? 1
  • WatchWolf
« Reply #3 on: February 26, 2006, 10:07:54 PM »
I meni je  to prva njegova knjiga, a procitao sam i Holisticku Detektivsku Agenciju Dirka Dzentlija. Meni je super nacin pisanja i obozavam snjegov sarkazam. Dobra je i ova druga knjiga, ali znas kako je, uvek ostaje u senci prve. Film mogu da razumem zasto su tako uradili, iako je moglo i drugacije. Nervira me sto su neke stvari rekli na pocetku, a mnoge vazne stvari nisu ni spomenuli. Sto se tice onog kraja, morali su tako da urade zbog publike koja to nije citala, a mislim da su u vecini. Film me nije toliko razocarao, jer sam ocekivao najgore. Jedna scena je super, kada je Marvin smorio masu sa "pistoljem tacke gledista", tj. "point of view gun". Ja preporucujem i "Holisticku Detektivsku Agenciju Dirka Dzentlija" dobra je, nemojte odustati na pocetku, jer je bas dobra.
Da li znate nekoga ko je procitao knjigu, a da mu se ne svidja?
You're a towle... <_<

Offline Polar

• Amazon King
  • Iskusan član
  • Slažete li se? 6
  • Amazon King
« Reply #4 on: February 27, 2006, 09:22:21 AM »
Znam ja, ali to su neki chobani, budale...Kad im Radovan III nije smesan onda mozete da zamislite o kakvim ljudima pricam.

Offline Smorock

• Član foruma
  • Slažete li se? 0
  • Sun God
    • Moj svemir profil
« Reply #5 on: March 06, 2006, 12:06:08 AM »
Knjig aj esuper.
...samo ja nemogu a da se ne zapitam, da li bi knjiga bila toliko dobra da nije naisao na Monti-Pajtonovce. ??? ;)
The world? Moonlit
Drops shaken
From the crane's bill.  - Dogen (1200 – 1253)

Offline Polar

• Amazon King
  • Iskusan član
  • Slažete li se? 6
  • Amazon King
« Reply #6 on: March 06, 2006, 11:10:04 AM »
Kad gledas film (onaj stariji) vidi se da nije samo svoj...

[attachment deleted by admin]

Offline Ora

• Član foruma
  • Slažete li se? 0
« Reply #7 on: March 12, 2006, 09:55:36 AM »
Iskreno, ja sam ga otkrila posle Praceta, posto je na nekoj od Pracetovih knjiga pisalo nesto tipa "jos urnebesnije od Adamsa"... onda sam morala da nabavim i to, i ni najmanje nisam zazalila. Mada meni uopste nisu slicni, ali to su vec izdavacka posla... kao poredjenje Pulmana i Tolkina... odnosno, kad bolje razmislim, svakog EF pisca i Tolkina.  ;D

Ja sad ozbiljno razmisljam o onom lepom engleskom izdanju u Platou, pet odvojenih knjiga, u kutiji, adekvatne korice... jeste skupo, ali vredi.

Offline eXecutioner

• Tolsimirova desna ruka
  • Donator
  • *
  • Slažete li se? 1
  • WatchWolf
« Reply #8 on: March 12, 2006, 11:14:40 AM »
Ja sam kupio samo Autostopersi vodic kroz galaksiju na engleskom u IPS-u. Bilo bi dobro kad bih nasao gde ima da se kupe i ostale knjige. Uzeo sam onu lepu, sa tvrdim koricama, ali ako nema vise tih kupio bih bilo kakve.
You're a towle... <_<

Offline Pribi

• Nov član
  • **
  • Slažete li se? 0
    • bundolo
« Reply #9 on: March 16, 2006, 08:31:32 AM »
"Vodic" je odlican, procitao sam ga nekoliko puta i opet cu. A serija i film su ocajni.
Voleo bih da cujem radio dramu po kojoj je vodic pravljen. Ako neko od vas zna gde to moze da se nabavi, nek javi.