Znas kako nije taj njegov nacin nista narocito, to su ti tri price o tri coveka koji na svoj nacin pokusavaju rese zagonetku na koju su na ovaj ili onaj nacin nabasali, i to za njih postaje opsesija, nacin zivota...E sad ta zagonetka je manifestovana u istoriji jednog nestalog plemena koje nije umelo da se uklopi u novo nastale religiske podele i posto se nije prilagodilo nestalo je...Naravno kroz te tri price se preturilo mnostvo likova, dogacaja, itema, i ostalih pojedinosti koje cine jedan ( ond. 3 ) questa...
Ono sto je on uradio je kada je zavrsio te tri price uzeo i poglavlja ( koja su obelezena, pojmovima, ili imenima likova ) kategorisao po religiji iz koje poticu ( i time ih stavi svaki na u svoj deo knjige ) i po abecedi pa se napravilo nesto kao leksikon ili ti recnik...
E sad ja sam kao klinac bio zaludjen ovom knjigom pa sam je ( uprkos tome sto nikako nisam uspevao da uhvatim celinu ) citao iznova i iznova dok nisam skapirao kako se cita jer ako je citas redom nema sanse da povezes sta se sve desava vec knjiga mora da se cita tako sto ces da uhvatis jedan pojam i da ga pratis kroz sve tri knjige, pa se vratis na pocetak i uhvatis drugi...i tako dok nezavrsis, kao da normalnu knjigu citas na preskok.
Npr. meni je naj interesantnije bilo da pratim djavola iz religije u religiju jer on obuhvata najveci deo celine posto je najveci negativac ( sto se da i za ocekivati )