Author Topic: Vladimir Nabokov - Lolita  (Read 3753 times)

Offline zmajche

• Redovan član
  • Slažete li se? 0
Re: Vladimir Nabokov - Lolita
« Reply #10 on: December 06, 2006, 08:55:26 PM »
ne znam...knjiga sama po sebi mi nije bila zanimljiva...cak sam se razocarala...ima nekoliko dobrih delova...ali sama radnja mi se ne svidja....dok film nisam ni pokusala da gledam...
.......je suis une jonguille.............

Offline BillieJean

• Magazin
  • *
  • Slažete li se? 1
Re: Vladimir Nabokov - Lolita
« Reply #11 on: May 24, 2007, 10:45:40 AM »
''Lolita, svetlosti mog života, ognju mojih prepona...
Bila je Lo, prosto Lo, ujutru, uspravljena, visoka sto četrdeset sedam centimetara, u jednoj sokni. Bila je Lola u pantalonama. Doli je bila u školi. Na tačkastoj liniji za potpis bila je Dolores. Ali u mome naručju uvek bejaše Lolita.
...Za kitnjast prozni stil uvek se možete osloniti na ubicu.
Gospođe i gospodo porotnici, dokaz broj jedan jeste ono na čemu su serafimi, krivo obavešteni, bezazleni, plemenito krilati serafimi, zavideli. Pogledajte ovaj splet trnja.''

Offline oldtree

• Član foruma
  • Slažete li se? 0
Odg: Re: Vladimir Nabokov - Lolita
« Reply #12 on: January 19, 2009, 01:55:23 PM »
Steta sto kriticari sirom sveta nisu mogli da vide veliku umetnost u Loliti i uopste u Nabokovim delima. mada  mislim da ce Nabokov tek zauzeti svoje mesto u kjnizevnosti dvadesetog veka.
misllim da su obe filmske adaptacije veoma dobre (naravno da ih ne uporedjujem sa knjigom)

Offline iilija64

• Pukovnik Shikishima
  • Iskusan član
  • Slažete li se? 2
  • Comrade
Odg: Vladimir Nabokov - Lolita
« Reply #13 on: January 23, 2009, 06:16:37 PM »
Meni se ne sviđa. U to vrijeme sam se dočepao nekih povijesnica pa Lolita još čami na tavanu nakon samo nekoliko desetaka pročitanih listova.