Author Topic: Milorad Pavić - Hazarski rečnik  (Read 10587 times)

Offline Mary

• Iskusan član
  • Slažete li se? 0
Re: Milorad Pavić - Hazarski rečnik
« Reply #20 on: May 25, 2008, 01:14:41 PM »
Ovog sajma knjiga nam milih odem ja. Naravno, prvog dana.

Odem do standa Zavoda za udzbenike, razgledam, kupujem. Okrenem se, vidim Pavica. Drugu kazem- Joj, eno ga Hazarski recnik  :D. Tj. "malko" sam se obradovala.  Kupim, ono lepo izdanje NINovi dobitnici, Hazarski recnik.

Stoji covek sa onom svojom zenom i jednim mojim ex profesorom i sa jednim teoreticarem. Ja pridjem. Uz mini izvinjenje, prekinem im razgovor. Kazem- Izvinite, ali vi morate da mi se potpisete na knjigu. Ona mi je od najomiljenijih. Sada sam vas videla i kupila.

Covek gleda, misli da sam malo... Onda se nasmeje, prokomentarise kako je lepo kada ga neko prepozna, i sto ga neko toliko ceni.

Sada sam vlasnik njegovoga potpisa. Obicno ne postupam tako ishitreno/ mozda nekulturno. Tada nisam razmisljala.

~ ~ ~

Vidite i vi, ishvalio mi i ime, mada ima rukopis... Ne bih smela to pisati, jer je moj...hm... Kreativan  ;D

[attachment deleted by admin]
« Last Edit: May 25, 2008, 01:22:40 PM by Aristocat »

Offline oldtree

• Član foruma
  • Slažete li se? 0
Odg: Re: A sta mislite o Hazarima?
« Reply #21 on: January 19, 2009, 01:32:50 PM »

Po mom misljenju knjigu je ne moguce razumeti iz prvog citanja, i ne moguce ju je razumeti ako se cita normalno ( znaci od pocetka pa do kraja ) nego da bi se razumela moraju se povezivati pojmovi kroz knjigu ( znaci neki pojam moras da pratis kroz sva tri recnika da bi shvatio koja je njegova uloga u istoriskoj fabuli )...

Knjigu je moguce procitati kao obican roman i potpuno razumeti iz prvog puta. Samo je bitno da se malo sporije cita i pamti objasnjenja tih pojmova u recniku. Moras da razumes da nemamo svi isti koncept pamcenja. Ja zasigurno roman ne bih nimalo razumeo da sam ga citao po odrednicama. Verovatno imam takvu percepciju, sto naravno ne znaci da je i svi drugi imaju
Ja Pavica generalno volim mada znam d aga i mnogi ne vole. rekao sam generalno jer i Pavic ume da napise zaista neke romane koji su :7|001:.