Author Topic: Horori  (Read 5599 times)

Offline Tr00

• Pivopija...
  • Iskusan član
  • Slažete li se? 0
  • Konan jbt!!!
Horori
« on: April 08, 2006, 09:38:17 AM »
Da razglabamo malo o hororima.. omiljeni, omrzeni, neki specijalni monstrumi koji su vam dragi i sl. ...

Volem da odgledam horor, bio to vise neki psiho triler (ko li izmisli sve ove zanrove) ili najobicniji hack n slash.. kod ovih prvih obicno prica valja i imaju dobru atmosferu.. ovi drugi me pak opustaju uz bujice krvi i nekih klise scena/izraza koji se stalno protezu kroz njih...

Gledao sam i neke prastare tipa 'Nosferatu, eine Symphonie des Grauens' i 'Dracula (1931)' i mogu vam reci da uopste nisu losi.. naravno da je sve to sada naivno i sl. ali kada se pogleda godina snimanja (kod prvog je u pitanju '22) skroz ok.. i sto je najbitnije, ne zamore...

Ne razumem se bas preterano u rezisere i to, ali Karpenter mi dodje nesto kao omiljeni.. Rob Zombie me je uzasno smorio sa 'House of the 1000 corpses' .. trebalo je da ispadne neko loodilo sta li, a ispade smor...

Poslednje sto sam gledao su 'Leptirica' i 'Hills have eyes" (rimejk filma iz '77).. (ta dva su juce bila na horor festu koji je u domu omladine u bg-u)...

Leptirica je uzas zivi.. ako izbacimo 4-5 scena koje su ok odradjene i koje u stvari imaju ikakve veze sa hororom, dobijamo nesto tipa pop cira i pop spira (film o seljackim poslima:))...

Drugi je opak.. neka fallout fazon pustara sa gomilom mutanata.. krvi prosto nema kraja, kao i nasilju uz koje ona i lipta :) .. stvarno.. do jaja film...

...

Offline Walker

• Administrator
  • *
  • Slažete li se? 24
  • Jack of all Trades
    • Walkers Blog
Re: Horori
« Reply #1 on: April 08, 2006, 04:08:31 PM »
Pa od dobrih, definitivno Omen 1 i 3. Donekle i Gotika, mada ona vise koristi prepad umesto suspens tehniku.
Od danas komicnih - Evil Dead 1 i 2 : Hail to the king baby! (Ne, Raven ovo nije prvi rekao  ;D )

Nerviraju me 'horori' koje klinci gledaju i onda kenjaju okolo kako oni vole horore i niko drugi ne zna sta je horor, a gledali su samo vrisak i nastavke i znam sta ste radili proslog leta...

I nerviraju me gluposti tipa petak 13 - tako glupavu pricu i toliku zelju za parama kroz preteran broj nastavaka nisam video ni kod krugera, koji je danas isto smesan... dobro, sve starije je danas smesno, sto zbog zastarelih efekata, sto zbog skroz providne price...

Fazon je sto je vecina US horora pisana ne da zaplasi publiku, vec samo da dovede u bioskop tinejdzere i njihove potencijalne devojke (ko se plasi, placa jednu kartu, ko hoce da se zagrli, placa dve) tako da je vecina i cista glupost.

Ipak, ostajem pri Omenu kao jednom od najvecih. Cak i onaj nastavak sa onom klinkom sto nosi u sebi buraza pa ga prebace u kevu je totalno uzasan. Ovaj najnoviji deo iz ove/prosle godine je skrnavljenje klasika, i treba im poslati Demijena da se osveti...
All time paradoxes are nicely resolved with time.

Offline Euzebius

• Član foruma
  • Slažete li se? 0
« Reply #2 on: April 08, 2006, 06:48:33 PM »
Je l znate de izlazi novi Omen(6+6+06)...Jedva chekam.A radujem se i Vinopirima veceras u DOBu.
My ass is twitchin`...all you people make my ass twitch

Offline Tr00

• Pivopija...
  • Iskusan član
  • Slažete li se? 0
  • Konan jbt!!!
« Reply #3 on: April 09, 2006, 01:13:22 PM »
Omen 666 @ IMDB

Elem.. omen jeste super.. nije los ni Poltergeist prvi deo.. u drugom je dobar samo onaj sasuseni cica.. treci i onaj legacy ili koji jos da postoje nisam gledao, a nemam ni nameru...

Sto se tice gotike, mogu samo reci uzas...

Koliko vidim walkeru, nisi ljubitelj teen horrora.. sto bre?:) ..***eno se granice sa komedijama.. dobro.. bolje je odgledati neki od Evil Dead-ova, ali opet.. (ne znam da li si gledao treci, posto navodis samo dva, mnogo je dobar)...

Izmena: Skracena duzina linka
« Last Edit: April 10, 2006, 01:00:27 PM by Walker »

Offline Walker

• Administrator
  • *
  • Slažete li se? 24
  • Jack of all Trades
    • Walkers Blog
« Reply #4 on: April 09, 2006, 01:16:43 PM »
Pazi, ne kazem da ih nisam gledao (na TV, nisam bacio pare na njih  ;D ), vec bas to sto i ti - granice se sa komedijama, a pitao si za koje filmove smatramo da su dobri horori.

Offline Tr00

• Pivopija...
  • Iskusan član
  • Slažete li se? 0
  • Konan jbt!!!
« Reply #5 on: April 10, 2006, 06:58:44 AM »
To kazi.. mislio sam da si hater :P ...

Offline Euzebius

• Član foruma
  • Slažete li se? 0
« Reply #6 on: April 12, 2006, 07:48:16 PM »
Meni samo nije jasno kad ljudi danas od evropejskog horora i dalje ochekuju da da ih plashi.Mislim ,svaka tematika je vec do krajnosti eksploatisana,chak vishe ni na zvuchne efekte ne reagujemo.Tako da sam provalio da noviji autori sad samo teze da ka satirichno trashy estetici.Mislim da josh jedino Japan ima sta da pruzi...Takeshi Miki i kompanija.
My ass is twitchin`...all you people make my ass twitch

Offline Walker

• Administrator
  • *
  • Slažete li se? 24
  • Jack of all Trades
    • Walkers Blog
« Reply #7 on: April 12, 2006, 09:20:38 PM »
Pazi, nema veze odakle je autor ako ima sveze ideje... a nije sve eksploatisano... pazi nase domace teme i urbane legende...

• Cigani ti ukradu dete, horor. Prikaz naselja, uvrnutih likova, ... ma horor. Aj' ti nadji to dete. Ima svi roditelji d a se us..... od straha kad budu gledali...
  • Kafkijanski motiv, svi protiv tebe, pa ti vidi ko je lud.... ovo uvek pali, pogotovo u modernom dobu...
  • Snime te mobilnim u cudnoj pozi, osvanes na netu, ceo zivot se rusi, svi te napuste... za normalan svet i ovo je horor... kod nas smo navikli da svi tracaju...

...

Offline Tr00

• Pivopija...
  • Iskusan član
  • Slažete li se? 0
  • Konan jbt!!!
« Reply #8 on: April 14, 2006, 07:41:46 AM »
Ova prva ideja je bas do jaja.. jos ubacis i neku cigansku keltvu vamo tamo, i eto ti super horor :) ...

Offline eXecutioner

• Tolsimirova desna ruka
  • Donator
  • *
  • Slažete li se? 1
  • WatchWolf
« Reply #9 on: April 14, 2006, 06:38:05 PM »
Sve to stoji, ali Japanci su bas zeznuti. Kad gledas neki njihov pravi horor,skenjas se maksimalno. Da se razumemo, ne kazem ja da i drugi autori ne mogu da napreve dobar horor, nego da su japanci, po mom misljenju, za sada najjaci.
You're a towle... <_<
http://r.yuwie.com/exemjau